Boeken

Men zegt wel eens dat een schrijver zich pas auteur mag noemen nadat hij tenminste twee boeken heeft uitgebracht. Check! Ik ben auteur. In 2013 schreef ik het succesvolle Villa Gladiola, mijn eerste thriller en goed voor twee vakjury nominaties (Schaduwprijs en Hebban Debuutprijs) en een lezersjury prijs voor beste Nederlandstalige debuutroman in het spannende genre. Datzelfde jaar schreef ik het eveneens goed verkochte ebook Start je webwinkel.

Op 1 mei 2017 bracht ik mijn tweede thriller Eeuwig Donker uit! Een maand na verschijning waren de eerste 50+ recensies lovend en variërend van 4 tot 5-sterren ratings. Maar dat is nog niet alles… per 1 januari 2017 ben ik uitgever. De naam van de uitgeverij? Jalapeño Books. Kijk voor meer informatie over al mijn boeken, waarom de uitgeverij heet zoals ‘ie heet, de laatste blogs en nog veel meer op de site!

 

 

 

 

 

 

 


Over Villa Gladiola

Ik debuteerde in 2013 met de thriller Villa Gladiola en won hiermee unaniem de publieksprijs van de Schaduwjury voor beste thrillerdebuut. Ook werd ik genomineerd voor de Schaduwprijs 2014 voor de beste (oorspronkelijk Nederlandstalige) spannende debuutroman van het jaar en voor de Hebban Thriller Debuutprijs 2014.

En natuurlijk is daar nog de roddel en achterklap, wat anderen zeggen over Villa Gladiola:

 

NominatiesJury van de Schaduwprijs over Villa Gladiola

Villa Gladiola bevat een goed doordacht verhaal. Het eind is duister en beklemmend. Een boek met echt out of the box denken. De jury hoopt dat de auteur ook hierna zal doorgaan met thrillers schrijven.

 

Recensie op Schrijfplezier.eu

Een debuut dat zeer terecht op de shortlist van de Hebban debuutprijs stond, een aanrader voor de fans van een goede thriller.

 

Review van VeeBee op Bol.com

Dit debuut smaakt naar meer, Tjeerd Langstraat!

 

Anne-Jan de Jong, Thrillerlovers Blog

Ik vind Villa Gladiola een grote aanrader en hoop dat er binnenkort weer een boek van Tjeerd zal verschijnen. Wat mij betreft wederom met Jan Vos.

 

Pa Langstraat over Villa Gladiola

Op een gegeven moment had ik niet meer door dat jij het had geschreven. Goed gedaan jongen.

 

Lezer Richard de Witte over Villa Gladiola

Mooi man. Hard boiled thriller in de traditie van Mickey Spillane.

 

Suzanne Stam, journalist Algemeen Dagblad

Nieuw Rotterdams talent!

 

Judith Visser, bestseller auteur

In Villa Gladiola heerst een broeierige spanning die er, samen met een even scherp als duister plot, voor zorgt dat je deze zinderende thriller in een ruk wilt uitlezen.

 

Lezer Richard van de Meeberg over Villa Gladiola

Wat een fijn spannend boek van Tjeerd Langstraat.

 

Karina op Goodreads

Spannend debuut dat smaakt naar meer. Leuke karakters, met zowel goede als slechte kanten. Een goed in elkaar stekend plot met onverwachte wendingen.

 

En tot slot, wat de vijfkoppige lezersjury van de Schaduwprijs over Villa Gladiola zei.

Eensluidend kwam de Schaduwjury tot de conclusie dat Villa Gladiola van Tjeerd Langstraat de beste onder de debuten was.

“In dit boek pasten de meeste aspecten goed bij elkaar en maakten het tot een mooi geheel”, schrijft Berendsen. “De andere boeken missen vooral de spanning die je bij een thriller mag verwachten.”
Koen Chevalier stelt: “Villa Gladiola is een wat ouderwets aanvoelende thriller, die me vanaf begin tot einde wist te boeien.”
Saskia Pennings is vooral lyrisch over “de goede karakters, de goede plot en de flinke dosis spanning”.
Charlotte Veltman stelt dat het boek je aan de stoel gekluisterd houdt. “Het boek leest als een trein en alles wat erin gebeurt, kan ook werkelijkheid zijn, en dat is meteen het enge van dit boek.”
Cees van Rhienen is ook duidelijk in zijn nopjes met Villa Gladiola.

Een terechte winnaar. Het verhaal blinkt uit door een vloeiende schrijfstijl die je zonder haperen door verschillende spanningsvelden leidt.