Nieuw nieuws

Begin van de week zag ik mijn toekomst nog schimmig en somber in; als een schooljongen die op de fiets in de zwaarste versnelling door de sluimerende mist in de polder richting bijbaantje – komkommers plukken – ploegt…
Hoe anders was dat na gister. Een gesprek hier, een ferme handdruk daar et voilà, de lente is aangebroken, vogels kwetteren dat het een lieve lust is en mijn winkeltje gaat weer manmoedig voorwaarts. Nieuwe samenwerkingen, nieuwe klanten, toffe projecten en mooie reizen. Lang leve de ultieme freelancer!
Be prepared voor een groot aantal superlatieven en misbruik van het uitroepteken!

De hort op
In samenwerking met de Liberation Route Europe zal ik het tweede weekend van mei in Berlijn vertoeven. Dat weekend wordt de overgave van de Wehrmacht op 9 mei 1945 in Karlshorst herdacht. Er staat een bezoek gepland aan het Duits-Russische museum waar toentertijd de capitulatie is getekend en ik zal het Alliierten Museum (Geallieerden Museum) bezoeken.
Uiteraard zal ik mij ook laven aan het hedendaagse Berlijn! De Nike’s gaan mee om een paar kilometer te rennen en ik laat mij op sleeptouw nemen door een collega schrijver om de beste plekjes van Berlijn te ervaren.

Midden juni trek ik wederom oostwaarts, maar nu blijf ik dichter bij huis. In het Overijsselse Salland krijg ik van voormalig professioneel wielrenner en meervoudig Nederlands Kampioen Veldrijden Maarten Nijland een MTB-clinic.
Het blijft echter niet bij mountainbiken; Marian Freriks zal een extreme work-out verzorgen. Marian is voormalig topatleet, zeven keer Nederlands kampioen hardlopen en organisator van de StrongmanRun. Obstacle run matties onder elkaar dus!

En dit weekend staat Gent op het program! Via Airbnb heb ik een appartement in Sint-Amandsberg geboekt en van daaruit zal Gent geproefd gaan worden. Meer specifiek: de keur aan speciaal bieren zullen de weg naar mijn binnenste gaan vinden! Ik zal de Oude Dokken bezoeken en verder gewoon zonder enig plan door de stad slenteren.

De rode pen
Een nieuwe klant! Welkom! Hoezee! Leuk! Voor BiotamaX ga ik de teksten redigeren van de website, flyers en andere geschreven communicatie. BiotamaX is een producent en totaalleverancier van micro-organismen voor verschillende toepassingen in de land- en landbouw.

Who’s afraid of Charlie Stevens?
Ik ga het theater weer in! Nou ja, soort van. ‘Who’s afraid of Charlie Stevens?’ is een levend kunstwerk door Romana Vrede, CLUB GEWALT, Huub Laurens, Jasper Niens en Nico Tillie over en met Charlie Stevens.
Charlie, de zoon van initiatiefnemer Romana is een jongen van 12 met autisme en een verstandelijke beperking. Hij is non-verbaal en gediagnosticeerd als extreem zwakzinning. Met deze productie wordt gekeken hoe Charlie het leven in het
algemeen en kunst in het bijzonder benadert. Hoe neemt hij waar en hoe vertaalt hij zijn waarnemingen in gedrag? ‘Who’s Afraid of Charlie Stevens?’ is een trans-disciplinaire productie over en met beeldende kunst, film, muziektheater, dans en autisme.
Voor deze productie neem ik een deel van de communicatie voor mijn rekening.

Travelicious
Mijn van origine travelblog The Jolly Nomad is aan de zoveelste verpopping toe. Er wordt getrechterd, niches worden uitgelicht en specialisaties naar voren gehaald. Naast het nieuwe jasje is de focus gerichter geworden. Het algemene reisbloggen gaat overboord.
Blogs en reportages zullen gaan over outdoor sporten (mountainbiken, snowboarden en hiking), drie hardloopdisciplines (urban, obstacle en trail running) en de reisblogs an sich zullen een historische tint hebben, over geocachen gaan of een bijzondere (human interest) insteek hebben.

En dat doe ik niet alleen! Ilse is fotograaf, Marleen is filmmaker, Sabine is een PR-tijger, Geranne is blogger en ik verzorg de site en (de meeste) teksten. Lucky me, ik mag mij omringen door een stel mooie, getalenteerde dames die elk van wijn, sport, reizen en media houden. En een beetje van mij, hoop ik dan maar… Hoe dan ook, welkom Ilse, Marleen, Sabine en Geranne!

Het boek 
Tot slot, mijn boek. Ik krijg zonder overdrijven dagelijks de vraag wanneer mijn tweede boek klaar is. Dan murmel ik maar wat over verschoven deadlines enzo. Want het is een crime. (woordgrap)

Flashback
2013
Het jaar waarin ik mijn eerste thriller Villa Gladiola schreef.

2014
Het jaar waarin Villa Gladiola tweemaal werd genomineerd en één prijs won voor beste Nederlandstalige debuut in het spannende genre.
Dit was tevens het jaar… [skratch]

UPDATE!