Selfpubber. En nu?

We schrijven 2017 en ik kan een nieuwe titel op mijn CV bijschrijven: selfpubber. Naast freelance stukjestikker, schrijver of zo je wilt auteur, komt daar uitgever bij te staan. Want ik ga mijn tweede thriller zelf uitgeven! In een reeks van blogs zal ik uit de doeken doen waar ik tegenaan loop en wat ik zoal meemaak als verse selfpubber.

Sinds het besluit mijn boeken zelf uit te gaan geven, spookt de “wat nu?” vraag vrijwel continu door mijn hoofd. Het drukt als een loden last op mijn schouders en ’s nachts word ik menigmaal zwetend wakker. Op mijn eettafel liggen vier a4-tjes, volgekliederd met aantekeningen, to do’s en de meest briljante ideeën om mijn volgende boek minstens zo’n verkoopsucces te maken als Huidpijn van Saskia Noort. De releasedatum komt met rasse schreden op me af gedenderd en ik moet nog zo veel doen. Zo! Veel! Terwijl ik ondertussen ook nog artikelen moet schrijven, onderzoek moet doen voor mijn derde boek, een actief sociaal leven heb te onderhouden… ARGH! Hoe heeft het eigenlijk zover kunnen komen…?

Lees verder…