Het verhaal achter de reagerende donateur: Ink

De échte thrillerfan moet Ink wel kennen, want ze is de drijvende kracht achter een van de grootste thrillerblogs van Nederland: Thrillerlezers! En zo kennen wij elkaar ook.

De eerste keer dat ik met Ink in contact kwam, was op het Thrillerfestival in Zoetermeer, in 2014. Ik was daar uitgenodigd om geïnterviewd te worden voor het aanwezige thrillerpubliek, met vragen uit de zaal. Dit naar aanleiding van mijn eerste thriller Villa Gladiola die o.a. een publieksprijs voor beste debuutthriller van het jaar had gewonnen.

Ik vond het allemaal niet perse raar, wel heel bijzonder. Thrillerlezers zijn een slag apart. Thrillerschrijvers waarschijnlijk ook, dus dat matcht wel. Maar bijzonder dus, dat contact met lezers. Of, zoals ik ook in het verhaal achter mijn crowdfund zeg:

Een boek schrijven is eenzaam, heel solitair. Ondanks de personages waarmee je je omringt, de verhalen die je vertelt en de beelden die je schetst. Het moment dat het boek naar de lezers gaat, en er over het boek gesproken wordt, is dan ook opeens heel intens. Raar ook. Maar waar de eenzaamheid bij het schrijven dicteert, daar overheerst de saamhorigheid en de verbinding wanneer het verhaal ‘out in the open is’. Samen maak je een boek tot wat het is.

Met Ink heb ik dus al jaren contact. Mijn boeken zijn besproken op de site, ik heb meegedaan met de boekenclub, waar een aantal lezers mijn boek lezen en al lezende een aantal vragen over het boek en het verhaal stellen, maar waarbij ze ook met mij direct contact hebben. Een hele toffe manier van interactie hebben met je lezers. En als afsluiter schrijven de deelnemers een recensie.

Ruzie maken kan Ink ook als de beste. En ik ook. Dus wij hadden een tijdje terug ruzie. Intens. Over coronamaatregelen. En dat hebben we gelukkig bijgelegd, want ik waardeer Ink zeer. Als thrillerfan en als mens, ook als we mijlenver uit elkaar liggen qua opvattingen over bepaalde zaken. En dat zij nu ook heeft gedoneerd voor dit ambitieuze project, vind ik mooi. Dank daarvoor!

Over doneren gesproken… heb jij al gekeken welke tegenprestatie ik jou kan leveren als jij me helpt van mijn nieuwe boek een bestseller te maken?