Het verhaal achter de reagerende donateur: Sonja

Sonja! A.k.a. Schrijfhart. We ontmoetten elkaar voor het eerst in levenden lijve tijdens de boekpresentatie van RÄV in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Wat een unaniem belachelijk groot succes was, maar dit terzijde.

In de jaren die volgden bleven wij contact houden, waarbij Sonja mij altijd een hart onder de riem wist te steken waar het de woelige onzekerheden over de schrijverij betreft. Eerlijk is eerlijk, het is fijn en goed voor het ego wanneer iemand onverholen uitspreekt dat ze je boeken fantastisch vindt en je moet blijven doorgaan.

Niet alleen is Sonja een gepassioneerde lezer, zelf schrijft ze ook. Sterker, ze heeft twee manuscripten klaarliggen. De ruwe versies. De eerste laat ze naar eigen zeggen voor altijd in een la liggen, de tweede schreef ze november 2021 tijdens de National Novel Writing Month. Ik hoop dat ze met dit boek-in-wording zal opstaan als schrijver en dat haar boek in de winkels zal komen te liggen.

Over boeken in boekhandels krijgen… heb jij al gekeken welke tegenprestatie ik jou kan leveren als jij me helpt van mijn nieuwe boek een bestseller te maken?