Klauwe uit de mouwe

Zo’n crisis noopt tot handelen. Niet lullen maar poetsen en die Rotterdamse klauwen uit de mouwen steken. Want de eigen broek op kunnen houden is wel zo fijn.

Horeca
Zoals de meeste van jullie weten, heb ik een voorliefde voor de horeca. Voor beide kanten van de bar overigens, maar professioneel gezien combineer ik deze voorliefde al een tijd met die andere liefde: het schrijven (en uitgeven) van boeken.
Afgelopen jaar werkte ik als freelance shiftleader (een van de vijf bedrijfsleiders) voor de Foodhallen Rotterdam en runde ik Jalapeño Books, waarvoor ik eind 2019 het genot mocht smaken van het uitbrengen van twee topboeken: De Bunker van Bob Dijkgraaf en Lectuur voor Reaguurders van René van Leeuwen.
Dat was meer dan fulltime werken, overdag voor de uitgeverij en ’s avonds tot soms diep in de nacht in de Foodhallen en bij dagdiensten vice versa. Maar ik deed het met liefde.

Het ging me dus voor de wind en dat was ook wel ’s fijn na een roerige tijd waarin ik zelfs een tijd thuisloos was. En toen was daar “opeens” de coronacrisis. En lang verhaal kort: de Foodhallen is uiteraard gesloten dus is zeker 75% van mijn inkomen weggevallen. Heb ik recht op die compensatie voor ZZP’ers? Vast wel. Dat ga ik nog even bekijken. Ik ben altijd van mening dat uitkeringen en bijstand is voor mensen die niet kunnen werken en dat dat geld ook beter besteed kan worden dan aan mij. Door salarissen in de zorg omhoog te gooien, om maar wat te noemen.

Dus, handelen. Ik ga met frisse spoed mijn vierde thriller ‘Evi’ schrijven! En nú pre-orderen = 5 euro korting klappen en dan heb je op 7 augustus het boek (gesigneerd) in huis! Heb jij binnenkort een kek boek, ik weer een beetje inkomen. Winwin!

Evi
Een jonge vrouw pleegt zelfmoord. Haar vader blijft radeloos achter met een afscheidsbrief die meer vragen oproept dan dat het antwoorden geeft.

Een psychologisch spel volgt als hij probeert uit te vinden wat er precies op die dag is gebeurd. En, waar het lichaam van zijn dochter is gebleven…

Het voert hem door heel Europa op zoek naar antwoorden, maar hoe dieper hij graaft, hoe bizarder de zelfmoord van zijn dochter lijkt te zijn.

Wanneer wordt zelfmoord moord?

Een Jan Vos thriller

Verschijningsdatum: 7 augustus 2020

Ebooks
Niet alleen is Evi te pre-orderen, ook zijn de ebooks van Bob en René in de shop gezet. Ook te koop via Amazon en bol.com. En, als je een Kobo Plus abonnement hebt, lees je deze boeken gratis!

Jalapeño Talentschool
De Jalapeño Talentschool is een aparte tak van Jalapeño Books, speciaal voor jong schrijftalent. In samenwerking met diverse middelbare scholen, geven wij workshops aan de bovenbouw over het schrijversvak, de boekenbranche en meer van zulks, maar bovenal gaan we schrijven!

Daarnaast willen we jong talent scouten. Talent dat vaak onopgemerkt blijft omdat reguliere uitgeverijen liever op safe spelen met gevestigde namen. En dat is zonde.

Meest verse talent die in de stal van Jalapeño Books is opgenomen en deze week is uitgekomen met een Young Adult Shortstory is Marijn de Graaf. Contentkingqueen bij Coolblue en nu hard op weg haar derde boek te schrijven.

Tot slot… SHOUT OUT!
Een shoutout naar een paar toppers die door deze crisis ook creatief moeten zijn om hun inkomen veilig te stellen.

Ilse
Zo is daar mijn bestie, platonische geliefde en all time heerlijke vrouw Ilse waar je een mooi fotoboek kan bestellen, een foto of een online consult.

Emma
De leukste stadsgids van Berlijn biedt Berlijnlessen voor kinderen aan! Hoe tof is dat!

Henk
De lekkerste barman van Rotterdam, na mij, met het mooiste terras van de wereld. Kan nu effe geen biertjes tappen, maar ribben grillen kan hij ook als de beste. Kortom, heppie honger, bestel dan bij Henk je ribben! In je muil… gauw!

Boekentips
Lees het indrukwekkende boek van Brenda. Geniet van de dichtelarij en verhalen van Jeroen. Alles van Simone van der Vlugt.

Stay safe, stay healthy en steek af en toe je neus effe in de zon!