Minnespel te Bonneval sur Arc

O mon cherry, je was de kers op de tarte au myrtille. Het toefje slagroom naast de ijzersterke espresso, de gesmolten reblouchon door de scrummbled œufs.

Met een welhaast dierlijke tederheid ontving je me. Je overviel me met je natuurlijke, verfijnde pracht en je rauwe rand. Als een vrouwenhuid zo zacht, maar met de gespierde hardheid van een turner en de souplesse van een balletdanseres.

Binnen de gebaande paden bleek je petit, daarbuiten een grootsheid. Je grenzen had je subtiel aangegeven, maar je daagde me uit om over die grenzen heen te gaan. Jij ondeugd.
Je machtige boezem voelde als een donsveren kussen, het afdalen in je decolleté was een orgastisch genoegen waar geen einde aan leek te komen.

Het vluchtig glijden langs de randen van je blanke dijen, bracht een euforisch genoegen, tintelingen door mijn hele lichaam en een welhaast meditatieve geestestoestand.
Zelden heb ik zo een verfrissende odeur mogen ervaren, zulk een sublieme smaken mogen proeven, je was een weldadige prikkeling van al mijn zintuigen.

Je naam is pure poëzie, het prononceren klinkt als een meesterlijke prelude van Bach. Jou beminnen was een hemelse coïtus, o Bonneval sur Arc.

Informatie
Bonneval sur Arc ligt ten zuiden van Val d’Isère in het Parc National de la Vanoise. Het is een van de weinige winterdorpen in de omgeving zonder hoogbouw en verbindingen met andere skigebieden. Ben je op zoek naar sprankelende après-ski mogelijkheden of een uitgebreid aanbod aan restaurants en cafés, dan moet je hier niet zijn. Het dorp is rustig, omgeven door uitgestrekte natuur en ligt letterlijk aan het einde van het dal: de weg houdt hier op.
Bonneval ligt op een hoogte van dik 1.800 meter en heeft zo’n 25km. aan skipistes. De skiliften brengen je tot een hoogte van 3.000 meter. Met een noordligging heb je hier de garantie dat er altijd genoeg goede sneeuw ligt! 

Pistes
Het gebied staat bekend als klein paradijs voor de offpiste skiër en snowboarder. Bij de lokale VVV kun je een gids boeken om je veilig het gebied in (en door) te loodsen.

Blijf je liever op de reguliere pistes, dan heb je de keuze uit 5km. aan groene, 5km. aan blauwe, 10km. aan rode en 5km. aan zwarte pistes.

Live
Up-to-date informatie over de hoeveelheid sneeuw, liften en pistes die wel of niet open zijn en natuurlijk meegluren via de webcams doe je hier.

Meer specifieke informatie vind je bij mijn vrienden van Snowplaza.nl en op de site van Bonneval sur Arc zelf. Nog verse wintersportgear nodig? Klik!