Residencia de Escritores Malba 2019

O jommes, ik moet jullie even bijpraten, want wat staat er een hoop op stapel! Maar niet alleen komt er veel moois aan, er is ook het e.e.a. terug te blikken zo eerdaags voor december aanvangt. Let’s go!

Residencia de Escritores Malba 2019
Mijn proposal voor de Residencia de Escritores Malba 2019 is de deur uit. U zei? Mijn aanvraag om in mei-juni of september-oktober 2019 5 weken te werken in de schrijfresidentie van het Museo de Arte Latinoamericano in Buenos Aires (Malba)! Geen thriller dit keer, maar DiE GrOoTSe En MeEsLEpeNde LitERaIre RomAN. Het idee voor dit boek is er al een tijd en dit lijkt me een geweldige mogelijkheid om mijn vulpen te slijpen, salsa te dansen (edit: ja, tango, weet ik, maar ik ben meer fan van een fijn robbertje salsa) en Buenos Aires te ontdekken.

The Residence Programme is intended for foreign writers, offering them the opportunity to stay 5 weeks in Buenos Aires as part of their professional and artistic development. Each year one call will be made during to cover the residencies of the months of May-June and September-October.

REM stands as a forum for dialogue and literary creation, geographic and political issues, not only through the work and presence of prestigious writers and specialists residing in the country, but also through annual activities and events that count on the Residence Programme as their main management and promotion agent.

Vakjury The Indie Awards
Flashback. Er werden 241 boeken aangedragen. Daar werden ruim 2.000 stemmen op uitgebracht. Dat leverde een longlist op van 26 boeken. Dat werd uitgedund tot een shortlist van 5 boeken. Met als klapstuk een winnaar die volgens de vakjury “uitspringt tussen alle anderen” en daarom de titel Beste Boek 2017 mag dragen: Eeuwig Donker!

Maar dat stokje die titel moet doorgegeven worden. Er zijn nieuwe boeken! We moeten vooruit!

Het vervult mij dan ook met trots dat ik ben gevraagd om zitting te nemen in de vakjury voor de tweede editie van The Indie Awards! Lees verder.

Bever
Buiten begint bij Bever. Is wel zo. En Bever timmert aan de weg! Met Buitentijd, het nieuwe huismagazine van Bever in een oplage van 450.000 exemplaren, is het met stip het grootste outdoormagazine van Nederland. En ik mag daar voor de komende voorjaarseditie 6 vette pagina’s vullen.

Land Rover
Nog meer outdooravonturen! Lang verhaal kort: Ik mag beginnen aan de opleiding tot Land Rover Instructor Level 1! En natuurlijk zal ik dit proces van leerling tot meester tot in detail op The Jolly Nomad uit de doeken doen.

Over leerlingen en meesters gesproken…

Melanchton College
Onlangs gaf ik een gastcollege over het schrijven van boeken op mijn oude middelbare school. De toehoorders: een tiental talentvolle schrijvers uit de bovenbouw van het VWO. En het tweede college staat voor 10 december in de agenda. Dan gaan we de korte verhalen die ze hebben moeten schrijven bespreken – thrillers uiteraard. Ik heb ze als opdracht drie steekwoorden meegegeven: Saskia (Noort), Rotterdam en feestdagen. Ik kijk uit naar een aantal zeer lugubere verhalen…

Spartan Race
Van 10 t/m 14 januari zal ik met Ilja in Kaprun de Spartan Race (Sprint) lopen. Zij in haar leeftijdscategorie, ik in het elitevak en beiden kunnen we ons daar kwalificeren voor het Wereldkampioenschap Obstacle Course Racing. Maar los van dat alles: een obstacle race op een gletsjer! Dat wordt zo vet! (en koud) O, enne, voor Osprey Europe test ik ter plekke een aantal mooie packs!

Jalapeño Books
Er wordt stevig aan de weg getimmerd. Zo bleek maar weer eens met wat een dedain de mensen die aan de knoppen draaien in de media, (neer)kijken op selfpubbers. Waar in Amerika en Groot-Brittannië reeds 40% van de uitgebrachte boeken voor rekening van selfpublishers komt, daar denken ze in Nederland nog steeds dat alleen de mastodonten aan de Amsterdamse gracht goed werk uitgeven.

Jan Dijkgraaf gaf nog net even dat extra zetje dat ik nodig had om volledig onafhankelijk online te gaan… of eigenlijk, te blijven.

“Je hebt boekhandels en media niet nodig, de lezers zijn de baas.”

Wat hij zegt, enne… het is 2018 en de Nederlandse lezer zit voor 98% op internet. Makkelijker en beter te bereiken dan via de boekhandel en muffige oude kranten. Hoezee!

Verder, voortbordurend op uitbreiding van het Jalapeño imperium kan ik nu al melden dat er in 2019 maar liefst twee nieuwe auteurs hun boek zullen uitgeven bij Jalapeño Books.

En iets met een Talentschool… #staytuned

Ebru
Achter de schermen ben ik met Ebru druk doende om iets moois op te zetten. Vaag hè? Klopt. Later meer!

Tot slot…
Hoe het met mijn nieuwste boek RÄV gaat…

⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐
⭐⭐⭐⭐

★ Toptitel, on-Nederlands goed, of positiever verwoord, van internationale allure! ★

★ Alweer het derde boek van thrillermeester Tjeerd Langstraat, onweglegbaar en bloedspannend! ★

★ Jij bent gewoon een Rotterdamse uitgave van Stephen King. Ik heb 95% van King gelezen en de meeste lezen net zo makkelijk weg. Respect. ★

★ Tjeerd Langstraat schrijft spannende, sexy boeken die je wil lezen. ★

★ De boeken van Tjeerd tillen het niveau van de Nederlandse thriller naar een heel nieuw niveau. ★

★ Tjeerd kan zich echt meten met de bekende thrillerschrijvers die ons land rijk is. ★