Uitstel boekrelease Evi

Eind maart schreef ik dat ik met frisse spoed mijn vierde thriller Evi zou gaan schrijven. Vanwege de coronamaatregelen viel per direct zo’n 70% van mijn freelance horeca-inkomen weg; maar klauwe uit de mouwe, het zou zo lang allemaal niet duren, deze periode was ideaal om dit boek te schrijven én inkomen te genereren met de voorverkoop ervan. Het liep anders.

Ik ga met frisse spoed mijn vierde thriller ‘Evi’ schrijven! En als je nú reserveert heb je op 1 juni het boek (gesigneerd) in huis!

Dat werd 7 augustus. Dát werd 20 november. En dat wordt 15 maart 2021. Want het duurt allemaal wél lang. Ten tijde van dit schrijven zijn we ruim 7 maanden en heel veel coronamaatregelen verder en het einde is nog niet in zicht.

Er zijn twee simpele redenen waarom het boek er nog niet is en er dit jaar niet meer zal komen. De eerste: het schrijven wil niet, want mijn hoofd wil niet.

Mijn werk lijdt er ook onder. Mensen begrijpen dat vaak niet, zeggen dat ik gewoon moet gaan schrijven. Ik probeer het dan altijd maar uit te leggen via een simpel voorbeeld. Stel je een timmerman voor. Dag in, dag uit maakt hij meubels, hij zaagt, hij schuurt, hij timmert en hij lakt. Maar langzaam sluipt er artrose in zijn gewrichten. Zijn vingers vervormen, hij krijgt steeds meer pijn. Hij doet er twee keer zo lang over om een simpele stoel te maken en zijn gekromde vingers kunnen de finesse en kwaliteit van weleer niet meer aanbrengen op het hout. Ik schrijf. Dat doe je vooral met je hoofd. Als dat hoofd niet meewerkt, zijn de epistels als de mislukte stoel van de door artrose geplaagde timmerman.

De tweede: er zijn op dit moment geen financiële middelen om het boek professioneel te laten redigeren, definitief vorm te geven en te laten drukken.

De komende tijd zal ik alles op alles zetten om er op elk vlak bovenop te komen. Ik hoop op jullie begrip, vertrouwen en nog een paar maanden geduld.

Ik wil wat zeggen, meer dan “het komt goed”. Maar ik weet niet of het goed komt. Het komt anders, dat is het. En “anders” went.

Evi