Tjeerd

Geboren en getogen in Rotterdam. De passie (oh boy, passie…) voor schrijven is ontstaan al op de basisschool, maar kwam pas echt tot bloei op de middelbare school bij de lessen Nederlands van meneer Both en later meneer Bakker.

Tjeerd zet met Eeuwig Donker zijn naam weer in de spotlights, een schrijver die wat mij betreft niet onder doet voor Stephen King en Cody McFadyen.

Caroline Kuiper, boekblogger

Nederlands docenten van de oude stempel die mijn sluimerende liefde voor verhalende taal ten volle tot bloei hebben gebracht. In een ver verleden studeerde ik bedrijfseconomie en cultuurwetenschappen.

Tjeerd is een OerRotterdammer met een pen van scheepstouw en staalkabel.

GeenStijl

Vanwege mijn liefde voor snowboarden, outdoor sport en reizen ben ik als vanzelfsprekend in de reisjournalistiek terecht gekomen, waarbij ik regelmatig de uitstap heb gemaakt naar het maken van human interest verhalen en conflictreportages (Operatie Cast Lead, Israël & Palestijnse gebieden).

Tjeerd Langstraat laat je naar adem snakken. Wat mij betreft kan deze Rotterdamse schrijver zich echt meten met de bekende thrillerschrijvers die ons land rijk is.

Patricia de Ryck, journalist 

Op ski’s en met een tentje ben ik bij -20 de Poolcirkel overgestoken, ik heb waterpijp gerookt in Amman, ben beschoten in Israël en op de Westbank, word elk jaar onmeunig dronken bij het wintersport openingsconcert in Ischgl, heb carnaval gevierd in Panama Stad, ging als miljonair een weekendje naar Mexico met een Dreamliner en heb de mooiste offpiste afdalingen gemaakt in Noorwegen.
Reportages, columns en blogs over deze en al mijn andere avonturen verschenen in uiteenlopende print en online media.

Tjeerd heeft een lekker pennetje.

Fanny Glazenburg, hoofdredacteur Roots & Seasons

Voor Discovery Channel maakte ik deel uit van een team extreme sporters en obstacle runners. In 2015 kwalificeerde ik me in Parijs voor de Wereldkampioenschappen Obstacle Running in de Verenigde Staten.

Nieuw Rotterdams talent!

Algemeen Dagblad

In 2013 schreef ik Villa Gladiola, mijn eerste thriller en goed voor twee vakjury nominaties en een lezersjury prijs voor beste Nederlandstalige debuutroman in het spannende genre. In 2017 verscheen mijn tweede thriller, Eeuwig Donker. Met dit boek won ik een Indie Award voor Beste Boek 2017. The Indie Awards zijn dé literaire boekenprijzen voor auteurs die hun boeken in eigen beheer uitgeven. Op 1 oktober 2018 zag mijn derde thriller het levenslicht: RÄV.

Mijn focus ligt op het schrijven (en uitgeven) van boeken, reisverhalen en columns. Daar heb ik het meeste plezier in, daar ben ik het beste in! Neem gerust contact met me op als je met vragen zit of gewoon als je zin hebt in een goed gesprek.